söndag 30 mars 2008

cottage enchiladas

Fick en förfrågan för evigheter sen om recept på enchiladas.
Vi åt det igår så nu ska jag fixa receptet.
Det är riktigt gott!

Självaste enchiladas smeten
2 st (eller fler beroende hur stark mat man vill ha), jalapenos. skurna i rndlar
4 dl riven ost
500 g keso
1 krm vitlökspulver
½ tsk salt och peppar
2 dl gräddfil
½ dk skivade oliver
Blanda ihop allt och smaka av.

ca 12 tortillas, mjuka bröd


Enichiladas sås

matolja eller smör
3 msk vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
salt
peppar
paprikapulver
1 dl skivade oliver
2-4 st jalapenospeppar (mer om man vill ha starkt)
3½ dl vatten
2 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
oregano
kummin
1 dl taco sauce het.
3 dl riven ost

Gör en bottenredning, smält smöret och vispa ner vetemjölet häll på mjölken under vispning.
hahaha gud vad kul det här är ! det känns som om jag är värsta kocken!
Häll i resten av allt och smaka av det ska vara starkt..utom osten...
häll i den på slutet så att den inte grynar sig...utan bara smälter jämnt och fint!

Lägg i kesosmörjan i tortillasbröd och vira ihop som en tunnbrödrulle och lägg i ugnsfast form. Sida vid sida!

Så häller man över såsen.
Slänger på lite ost uppeppå och skjuts in i ugnen!
250 grader 10 min!

Mmmm! så smarrigt!

kan med fördel serveras med andra tacos grönsaker. och lite gräddfil och tacosauce!
Ät och dö


hmm det kankse inte blev som ett recept ur vår kokbok men har man viljan att försöka laga denna rätt tror jag man lyckas!

1 kommentar:

Miralin sa...

Gjorde fiskgrytan i helgen... *mums* tacka för receptet!